תפקידו של יועץ זוגי הוא לספק יעוץ ותמיכה לבני זוג בפתרון בעיות בניהם, בעיות תקושרת, משברים ועד הנחיית פתרון בעיות משותפות. ייעוץ מסוג זה יכול לסייע למערכות יחסים במשבר או לסייע לזוגות לפתח כישורים או אסטרטגיות חדשות להתמודדות עם קונפליקטים. בעת קושי בזוגיות שאין יכולת טובה לתקשר, שהמריבות חוזרות על עצמן, שהאמון נפגע יעוץ זוגי הוא הפתרון הנכון לבני זוג על מנת לגשר על הפערים בניהם.
יועצת זוגית
יועצת זוגית הוא אשת מקצוע אשר הוכשרה לייעץ לזוגות. יועצת זוגית בעלת יכולת לזהות בעיות במערכות יחסים ועובדת עם זוגות כדי לפתור אותם.
הרבה אנשים שמגיעים לייעוץ חווים בעיות בתקשורת, אמון, אינטימיות ומחויבות. יועצת זוגית יכולה לעזור על ידי סיוע לזוגות לנקוט צעדים לקראת מערכת יחסים מאושרת יותר.
הצעד הראשון שהם יעשו הוא לספר בשיחה על מה שקורה בחייהם ולמה זה עשוי להשפיע על מערכת היחסים שלהם. השלב הבא כולל זיהוי על הצורך של בני הזוג לעבוד יחד, כמו גם מה כל אחד מבני הזוג צריך מהשותף השני כדי לענות על הצרכים האלה.
השלב האחרון כרוך בבני הזוג לנקוט בפעולה על השלבים המזוהים כנדרשים על ידי התבוננות בלוח הזמנים שלהם, כישורי ניהול הזמן,
יועצת זוגית עובדת עם זוגות שרוצים לשפר את מערכת היחסים שלהם. הם יכולה לעזור לזוגות להתמודד עם האופן שבו הם מתקשרים זה עם זה, כמו גם אינטימיות רגשית ומינית. מטרתו של יעוץ זוגי היא להיות כנים ככל האפשר עם בני הזוג הנמצאים בטיפול ולגרום להם לרצות לבצע את העבודה. זהו איזון קשה ליישום, אך ניתן לעשות זאת!
בני הזוג בתחילה עשויים לגלות שהיועץ הזוגי שואל יותר מדי שאלות ומרגישים שהוא לא נותן מספיק עצות. אך יש לזכור כי יועץ הזוגי לומד על בני הזוג, על הדינמיקה בניהם, וזאת במטרה לנסות ולהבין את בני הזוג ברמה עמוקה יותר על מנת לתת לו ייעוץ מדויק.
מטרתו של יועצת זוגית היא להגביר את האינטליגנציה הרגשית של המטופל. כאשר שני יועצים עובדים יחד, הם מסוגלים לסייע למטופל לראות את עצמו באור אובייקטיבי יותר מכפי שיוכלו לייעץ לבד.
כאשר מטופלים ממשיכים בטיפול, זה עוזר להם להשתפר בזיהוי הרגשות והדחפים שלהם. הם גם מסוגלים ללמוד כיצד לבטא את עצמם בצורה טובה יותר באמצעים ניואנסים יותר.
נישואין יכולים להיות אתגר, ובגידה היא אחד האתגרים האלה.
בגידה בנישואין היא סוגיה שקיימת כבר מאות שנים. אמנם אין נתונים ברורים לגבי כמה אנשים בוגדים בבן זוגם, אך על פי סקרים אחרונים, כ -15% מהגברים ו -5% מהנשים מדווחים על בגידה בשלב כלשהו של נישואיהם.
בגידה משאירה את בן הזוג או בת הזוג שלך בהרגשה של נבגדות , פגיעה באמון.
הפרות אמונים נפוצות בחברה של היום. אנשים הפכו לא מסוגלים לסמוך על כלום או על אף אחד. מצב זה של פרנויה הוביל לעלייה בפחד, בכעס ובחרדה. עם זאת, אין זו התפתחות אחרונה.
ישנם מקרים רבים בהם התרחשו בעבר הפרות אמונים שהובילו לתוצאות דרסטיות כמו מלחמת העולם השנייה או מלחמת וייטנאם. במקום העבודה ידוע שהפרות אמונים הן גורם מרכזי לריגול ארגוני בקרב עובדים המעוניינים להתקדם על ידי ניצול מעמדם ומידע שאליהם יש להם גישה בעב
פגיעה באמון במערכת יחסים יכולה להיגרם מהרבה דברים. זה יכול לבוא מחוץ למערכת היחסים, למשל אם אחד מבני הזוג אינו נאמן. אבל זה יכול לבוא גם מתוך מערכת היחסים, למשל אם אחד מבני הזוג מתעלל רגשית או פיזית באחר. נזק מסוג זה עלול להוביל לכך שבן הזוג השני ירגיש נבגד ואינו סומך עוד על הזולת המשמעותי שלו.